^Terug naar begin

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Home

  

De mystieke klanken van de midwinterhoorn klinken op zijn mooist wanneer men in de tijd van Advent en Kerst in alle rust ’s avonds in het Twentse landschap verblijft.

 Als dan op enige afstand onverwachts de klagende tonen van de midwinterhoorn de stilte verdrijven weet de echte Tukker dat in deze donkere en trieste tijd weer het Licht wordt aangekondigd. Het gevoel bij dit Licht zal voor de mensen verschillend zijn: voor de één de aankondiging van de geboorte van het Kerstkind, voor de ander ook de tijd van de zonnewende.

 

 

midwinterhoornWANDELEND IN HET DONKER GENIETEN VAN DE KLANKEN VAN DE MIDWINTERHOORN.


 

Saasveldse midwinterhoornblazers laten zich horen bij avondwandeling op vrijdag 14 december.

 

 

De blazers van de buurtschappen uit Saasveld willen evenals in 2014 en 2016 belangstellenden op een bijzondere wijze laten kennismaken met dit gebruik. Dit doen ze door op één van de vaste oefenavonden een wandeltocht te organiseren langs een aantal blaaspunten rond de kern van Saasveld. Startpunt is het Bruinsplein, van waaruit de wandelaars via verlichte paden en wegen en langs speciaal verlichte objecten over de uitgestippelde wandelroute worden geleid.

De route van ruim 4 km voert de wandelaars via de Saasvelder Esch naar het Gravenbos. Bij het begin van het bos is een splitsing met een kortere route via het fietspad door het Gravenbos (ca. 3 km). Deze is ook geschikt voor wandelwagens (niet voor rolstoelen). De langere route gaat via het dorpsommetje door de Twieg. Het eindpunt wordt gevonden in de speciaal aangeklede kapschuur van Silderhuis (koster) aan de Hoflaan. De deelnemers kunnen daar even bijpraten onder het genot van een drankje. Bovendien kunt u, tegen een kleine vergoeding, genieten van heerlijke warme hap. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de leden van Ouderencontact Saasveld. Ook is er een demonstratie over het maken van de midwinterhoorn. Zoals eerder aangegeven is de korte wandelroute geschikt voor wandelwagens, zodat ook ouders met kleine kinderen prima kunnen deelnemen. Voor deelname aan de wandeling zijn verder geen kosten verbonden.

 Halverwege de route is een pauzeplaats, waar men zich kan warmen aan chocolademelk en glühwein. Op de blaaspunten kunnen belangstellenden, die zelf eens willen blazen, gebruik maken van de aanwezige midwinterhoorns en van de kennis van de aanwezige blazers.

 

Datum:     vrijdag 14 december 2018

 

Tijdstip:    start tussen 19.00 - 20.00 uur

Start:         parkeerplaatsje t.o. Bruins

Advies:     meenemen zaklantaarn aanbevolen,

 

                     wandeling voor eigen risico

                    goed schoeisel

 Info:          Ben Kolmschot           tel. 074 – 3767091

                                  

 

 

 

 

 

Na aanleiding van het 50 jarig jubileum van onze vereniging hebben wij een boekje uitgebracht "Getuigenissen van de midwinterhoorn".

In dit boekje wordt verteld over het ontstaan van onze vereniging en verhalen van mensen over het midwinterhoornblazen in en rondom Saasveld.

Dit boekje is te koop voor € 5,=

Voor bestelling zie "Contact" 

 

 

 

 

 

Copyright 2019  Midwinterhoornblazers Saasveld